Hotel Restaurant Castle Park
10530727_10152619914637193_9042956110090767347_n

EKSPLORIM KANIONI SKRAPAR/PERMET

1. Eksplorim Kanioni Skrapar/Permet
Kjo ekspedite ofrohet nga ARG, gjate muajit Korrik, Gusht, Shtator. Eksplorimi i kanionit zgjat 4 ore deri ne 5 ore, ne varesi te ritmit dhe perjetimit te grupit dhe pershkruhen 14 km me te bukur te Kanionit te Osumit, Skrapar ose te Kanionit te Lengarices dhe Ujerat Termale te Benjes. Kanionet kane nje ekosistem unik qe ju nuk duhet te humbisni pa e eksploruar te pakten nje here. Gjate ketij udhetimi nen shoqerimin e guides ARG, grupi perjeton aventura te ndryshme si ecje pergjate shtratit te lumit mes shpateve te kanionit; not ne pishinat naturale, ngjitje ne disa nga shtigjet e Kanionit. Gjate ekspedites shijohet nje dreke e paketuar e marre me vete nga Albania Rafting Group .
Periudha Korrik- Shtator
– Eksplorim Kanioni = 25 €/pers
– Eksplorim Kanioni + Transporti Berat/Permet- Kanion-Berat/Permet = 35 €/pers
– Rafting + Akomodimi ne hotel + Darka tradicionale + Transporti + Mengjesi = 65 €/pers

UDHEZIME
Ju duhet te keni veshur:

-Atlete te vjetra, sandale te mbyllura
-Kostum sportiv

Ju duhet te keni me vete:

– Peshqir
– Rroba te ngrohta per t’u nderruar ne fund te udhetimit rafting
– Sandale/Atlete per t’i perdorur gjate eksplorimit
– Rroba banjo
– Krem anti diell
– Kapele
– Syze
– Sandale sportive ose atlete te forta per ecje ne lume
– Nje buzeqeshje

Albania Rafting Group siguron per çdo turist pajisjet e meposhtme :

Kostum neopren qe ruan konstante temperaturen e trupit
Xhup Termik
Jelek shpetimi
Skafandra

Albania Rafting Group zoteron mjetet lundruese dhe guiden profesionale te specializuar per te gjitha keto udhetime.

Kujdes!! Ju duhet te siguroheni qe gjate zbritjes se rafting te jeni nen shoqerimin e Guides Profesionale te liçensuar nga Federata Shqiptare e Rafting.

Çdo pjesemarres duhet te kete parasysh :
– mosha mbi 5-95 vjec (personat nen moshen 18 vjec, duhet te jene te shoqeruar nga nje i rritur)

– te jete ne gjendje shendetsore te mire dhe te kete konsultuar mjekun pergjate vitit.
– te kete nje peshe jo me te rende se 100 kg (ky kufi vlen vetem per klasen II te rafting)

Ne menyre absolute, personi nuk duhet te kete semundjet dhe nderlikimet e meposhtme:
– semundje kardiake te cdo lloji
– hipertension
– humbje ndjenash te cfaredolloj natyre
– probleme te shtylles kurrizore dhe sistemit muskulor, te ndikueshem ne uljen e mundesise fizike te veteshpetimit.
– probleme me aparatin e frymemarrjes
– probleme nervore
– shtatezani
– probleme me shikimin (miopi e rende, shkeputje te retines, glaukomi )
– te jete nen ndikimin e ilaceve farmaceutike, droges, alkoolit .