Hotel Restaurant Castle Park
15385267_1709368742725215_361811851585793371_o (1)

KARVAN ME MUSHKA DREJT MALIT TE SHENTE TE TOMORRIT

Nese doni te vizitoni nje nga malet me madheshtore te Shqiperise dhe te perjetoni bekimin dhe harmonine nga faltorja e perendive duke zoteruar nje pamje te gjithe horizontit bashkohuni me ne ne shetitjen me mushka drejt malit te Tomorrit. Gjate periudhes antike dhe mesjetare dhe ne letersine romantike ky mal eshte perfytyruar si Olimpi i Shqiptareve dhe shtepia e zanave te maleve, Orakulli qe parathote te ardhmen e kombit.
Dita I
• Mberritja ne hotel Castle Park Berat
• Darka festive
Dita II
• Mengjesi
• Nisja drejt fshatit Tomor me fuoristrada
• Takimi me cobanet me mushka
• Ecje drejt kalase se Tomorit me mushka
• Piknik ne luginat perrallore te malit
• Kthimi ne Berat & mbarimi i programit
INSTRUKSIONE
Ju duhet te keni veshur & me vete
• Veshje te lehta dhe shume te ngrohta
• Kepuce/atlete per ecje, te forta dhe te parreshqitshme
• Kapuc, dorashka, shall
• Krem mbrojtes ndaj rrezeve te diellit
• Nje buzeqeshje
Te gjitha veshjet dhe sendet tuaja personale te jene ne nje cante e cila mund te transportohet lehte me mushka.

Paketa:
I.50 Eur / person perfshire transportin nga qyteti per ne mal, karvan me mushka dhee hiking, vizite ne nje familje te fshatit, dhe dreke piknik me produkte natyrale;
II. 90 Eur / person perfshire transportin nga qyteti per ne mal, karvan me mushka dhe hiking, vizite ne nje familje lokale, dreke piknik, akomodim, darke tradicionale.
Udhetimi mundesohet çdo dite te javes per grupe jo me te vogla se 4 persona.

KAMPING DHE HIKING
Tomori eshte eshte mali me impozant ne Shqiperine e Jugut. Me majen me te larte 2416 metra, ai ngrihet vetmitar ne nje rrafshine pa fqinje qe ta rivalizojne dhe zoteron keshtu pamjen nga te gjitha pikat e horizontit.

Nga kulti pagan i majave te larta, i perhapur ne gjithe Shqiperine, kulti i malit te Tomorit ka mbijetuar ne rrjedhe te shekujve e te nderrimeve fetare. Duke gezuar nje [[prestigji|prestigj te veçante ne boten shqiptare, ai ka fituar atributin e malit te shenjte. Fakti qe ky mal ne gojedhenen popullore, ne periudhen antike e mesjetare dhe ne letersine romantike perfytyrohet si Olimpi shqiptar, besohet se eshte deshmi e njesise kulturore ballkanike.
Programi ekzkluziv 2 ditor kamping dhe hiking perfshin:
Transporti ne piken e fillimit (Fshati Dardhe) me 4×4
Dreka piknik
Darka Barbecue
Mengjesi
Dreka ne nje familje fshati / piknik
Tenda (te pajisura plotesisht) dhe kamping
Zjarr I madh
Mushka per transportimin e materialeve
Guida profesionale

UDHEZIME
Ju duhet te keni veshur dhe te merrni me vete
Veshje te ngrohta te lehta
Kepuce / atlete per ecje, te forta dhe pa-rreshqitshme
Kapele dhe xhup te ngrohte per ne maje
Krem mbrojtes ndaj rrezeve te diellit
Nje buzeqeshje
* Te gjitha rrobat tuaja dhe sendet personale duhet te jene ne nje çante te vogel per t’u transportuar lehte.

Çmimi: 100 Eur / person